Dijkema Juweliers sinds 1935

Pieter Hendrik Dijkema kwam in 1935 vanuit Groningen naar Amsterdam om op de Linnaeusparkweg zijn eigen juwelierszaak te beginnen.

In een benedenhuis zat hij in een kamer horloges, wekkers en klokken te repareren, terwijl het raam van een andere kamer gebruikt werd als etalage, waar nieuwe horloges en wekkers werden aangeboden.

Na de oorlog startte hij op Middenweg 21 zijn eerste echte juwelierszaak, die daar nu nog steeds gevestigd is. Hiermee behoort onze winkel tot de oudste, nog bestaande winkels in de Watergraafsmeer.

Na zijn vroegtijdig overlijden in 1969 namen zijn zoons Henk en Peter de zaak over. Peter begon in 1974 zijn eigen juwelierszaak in Bunschoten Spakenburg. Na een reeks verbouwingen is de zaak op de Middenweg geworden tot wat het bedrijf nu is: een prachtige winkel, bijna 85 jaar jong, met een zorgvuldig naar eigen inzicht ingekocht assortiment. Ook de vierde generatie staat met enthousiasme klaar en wordt opgeleid.

Ons team

Op de foto hiernaast/boven ziet u de huidige 3 generaties Dijkema.  Van links naar rechts: Karen, Steven, Ina, Inge, Els en Henk. Daarnaast behoren ook Eline, Marijke en Monique tot ons team.

Wij verwelkomen u graag binnenkort in onze winkel!